| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 13:00 časova

Praznici

Adresa
42, rue des Frères Benali Abdellah (ex Parmentier)

B.P.366, HYDRA
ALŽIR
ALŽIR

Telefon:  Lokacija/Mapa
Telefon: + 21321 / 69-27-04 Konzularna nadležnost
Telefon: + 21321 / 69-23-26 Počasni konzuli
Faks:     + 21321 / 69-34-72  
E-mail: ambasada@ambserbie-alger.com  

Veb sajt:  www.ambserbie-alger.com 

                

               

 

 


 
 
 
Komemorativni skup posvećen Stevanu Labudoviću

 

 

Nacionalni arhiv Alžira u saradnji sa Ambasadom RS u Alžiru, organizovao je 7.12.o.g. komemorativni skup posvećen Stevanu Labudoviću, srpskom fotografu i snimatelju alžirske revolucije, koji je nedavno preminuo u Beogradu. Nakon intoniranja himni Alžira i RS, generalni direktor alžirskog arhiva A. Šiki i ambasador Srbije u Alžiru A. Janković održali su govore u kojima je istaknut značaj saradnje i prijateljstva između Alžira i RS, čemu je poseban doprinos dao i S. Labudović, koji svojim reportažama pomogao da se slika o alžirskoj borbi za nezavisnost probije u svet. Skupu su se pozdravnim govorima obratili i H. Latli, direktor uprave u MIP Alžira i predstavnici Društva prijatelja Alžira iz Beograda D. Vlk i M. Jelić. Skupu su prisustvovali predstavnici alžirskog MIP, institucija kulture, veterani alžirske revolucije, predstavnici srpske dijaspore i dr. Skupu su, takođe, prisustvovali i naši operski umetnici, predvođeni J. Jovanović, koji su inače bili na gostovanju u Alžiru u organizaciji alžirskog ministarstva kulture. U holu Nacionalnog arhiva Alžira organizovana je i izložba posvećena Stevanu Labudoviću.

 


Alžir: Gostovanje Jadranke Jovanović

Pod pokroviteljstvom ministra kulture Alžira Azedina Mihubija, u organizaciji ministarstava kulture Alžira i RS i uz podršku alžirske opere „Bualem Besai“ i Ambasade RS u Alžiru, u gradu Alžiru je 4. decembra 2017.g. održan koncert Jadranke Jovanović. U pratnji baritona Nuredina Saudija, pijaniste Nikole Rackova, baritona Olivera Njega i orkestra alžirske opere izvedene su arije iz najpoznatijih opera, kao i srpske i alžirske tradicionalne pesme, što je izazvalo posebno pozitivne reakcije publike. U pozdravnim govorima na otvaranju koncerta ambasador RS u Alžiru Aleksandar Janković i generalni direktor alžirske opere i bariton Nuredin Saudi ukazali su na tradicionalno prijateljske odnose RS i Alžira i značaj razmene u kulturi za saradnju dve zemlje. Koncertu su između ostalih prisustvovali i alžirski ministri spoljnih poslova Abdelkader Mesahel i ministar kulture Azedin Mihubi, ministri spoljnih poslova i pravde R. Gvineje - Mamadi Ture i Šeik Sako (koji su se nalazili u radnoj poseti Alžiru), predstavnici diplomatskog kora, institucija kulture, medija, srpske poslovne zajednice, dijaspore i dr. Gostovanje naših operskih umetnika realizuje se u sklopu programa saradnje ministarstava kulture dve zemlje. U okviru gostovanja održan je koncert i u gradu Oran - 6. decembra o.g.

http://www.aps.dz/culture/66661-concert-de-musique-a-alger-pour-celebrer-l-amitie-algero-serbe

 


Omaž Stevanu Labudoviću u Nacionalnom arhivu Alžira

Nacionalni arhiv Alžira i Ambasada R. Srbije u Alžiru organizuju komemaorativni skup posvećen Stevanu Labudoviću, srpskom snimatelju i učesniku alžirske revolucije. Skup će se održati 7. decembra 2017.g. u Nacionalnom arhivu Alžira sa početkom u 14č.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova