| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
kontakt za hitne slučajeve

+213 773 449 717


 
Konkurs za sufinansiranje projekta prevođenja reprezentativnih dela srpske književnosti u inostranstvu i kulturne delatnosti Srba u inostranstvu

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije je 31.01.2020 raspisalo:

-Konkurs za sufinansiranje projekata prevođenja reprezentativnih dela srpske književnosti u inostranstvu u 2020. godini.

-Konkurs za finansiranje ili sufinansiranje projekta u oblasti kulturnih delatnosti Srba u inostranstvu u 2020. godini.

Tekstovi konkursa i prateći obrasci se nalaze na internet stranici Ministarstva kuluture i informisanja www.kultura.gov.rs. Za dodatne informacije o konkursu zainteresovani mogu da kontaktiraju Mladena Veskovića putem elektronske pošte mladen.veskovic@kultura.gov.rs ili na telefon +381 11 3398-026.


Konkurs za sufinansiranje projekta koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore i matične države i Srba u regionu

20.01.2020. Ministarstvo spoljnih poslova je raspisalo konkurs za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i Srba u regionu i matične države i dijaspore. Konkursi su otvoreni od 20. januara do 10. februara o.g. Sve informacije o konkursima se mogu pronaći na linku http://www.dijaspora.gov.rs./uprava-za-dijasporu-konkursi/.


 
 
Razgovor sa guvernerom centralne banke Alžira

(Alžir, 24. januar 2020) Guverner centralne banke Alžira (Banque d’Algérie) A. Benabderahman primio je 23. januara 2020.g. u posetu ambasadora Jankovića. U srdačnom razgovoru razmotrene su mogućnosti za dalje jačanje i proširenje saradnje dve zemlje u oblasti bankarstva i finansija.


Sastanak u parlamentu Alžira

(Alžir, 19. januar 2020) Predsednik komisije za spoljne poslove, saradnju i zajednice alžirskog parlamenta g. Abdelkader Abdelaui razgovarao je sa ambasadorom Jankovićem o modalitetima daljeg razvoja saradnje i intenziviranja dijaloga između Srbije i Alžira, gde posebnu ulogu imaju parlamenti dve zemlje.


Poslovni forum u Sidi Bel Abesu

Amb. Janković učestvovao je 20. januara 2020.g. na Forumu o avioindustriji koji je održan u gradu Sidi Bel Abes na zapadu Alžira. Tom prilikom imao je niz susreta sa predstavnicima alžirske poslovne i naučne zajednice na kojima je razgovarano o daljem razvoju saradnje između Srbije i Alžira.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova