| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
42, Rue des Frères Benali Abdellah (ex Parmentier)

B.P.366, HYDRA
AЛЖИР
AЛЖИР

Телефон:  Локација/Мапа
Телефон: + 21321 / 69-27-04 Конзуларна надлежност
Телефон: + 21321 / 69-23-26 Почасни конзули
Факс:        + 21321 / 69-34-72  
E-mail: ambasada@ambserbie-alger.com  

Интернет сајт: www.ambserbie-alger.com

 

 


 
 
 
Комеморативни скуп посвећен Стевану Лабудовићу

 

  Национални архив Алжира у сарадњи са Амбасадом РС у Алжиру, организовао је 7.12.о.г. комеморативни скуп посвећен Стевану Лабудовићу, српском фотографу и сниматељу алжирске револуције, који је недавно преминуо у Београду. Након интонирања химни Алжира и РС, генерални директор алжирског архива А. Шики и амбасадор Србије у Алжиру А. Јанковић одржали су говоре у којима је истакнут значај сарадње и пријатељства између Алжира и РС, чему је посебан допринос дао и С. Лабудовић, који својим репортажама помогао да се слика о алжирској борби за независност пробије у свет. Скупу су се поздравним говорима обратили и Х. Латли, директор управе у МИП Алжира и представници Друштва пријатеља Алжира из Београда Д. Влк и М. Јелић. Скупу су присуствовали представници алжирског МИП, институција културе, ветерани алжирске револуције, представници српске дијаспоре и др. Скупу су, такође, присуствовали и наши оперски уметници, предвођени Ј. Јовановић, који су иначе били на гостовању у Алжиру у организацији алжирског министарства културе. У холу Националног архива Алжира организована је и изложба посвећена Стевану Лабудовићу.

  


Алжир: Гостовање Јадранке Јовановић

 

Под покровитељством министра културе Алжира Азедина Михубија, у организацији министарстава културе Алжира и РС и уз подршку алжирске опере „Буалем Бесаи“ и Амбасаде РС у Алжиру, у граду Алжиру је 4. децембра 2017.г. одржан концерт Јадранке Јовановић. У пратњи баритона Нуредина Саудија, пијанисте Николе Рацкова, баритона Оливера Њега и оркестра алжирске опере изведене су арије из најпознатијих опера, као и српске и алжирске традиционалне песме, што је изазвало посебно позитивне реакције публике. У поздравним говорима на отварању концерта амбасадор РС у Алжиру Александар Јанковић и генерални директор алжирске опере и баритон Нуредин Сауди указали су на традиционално пријатељске односе РС и Алжира и значај размене у култури за сарадњу две земље. Концерту су између осталих присуствовали и алжирски министри спољних послова Абделкадер Месахел и министар културе Азедин Михуби, министри спољних послова и правде Р. Гвинеје - Мамади Туре и Шеик Сако (који су се налазили у радној посети Алжиру), представници дипломатског кора, институција културе, медија, српске пословне заједнице, дијаспоре и др. Гостовање наших оперских уметника реализује се у склопу програма сарадње министарстава културе две земље. У оквиру гостовања одржан је концерт и у граду Оран - 6. децембра о.г.

http://www.aps.dz/culture/66661-concert-de-musique-a-alger-pour-celebrer-l-amitie-algero-serbe


Омаж Стевану Лабудовићу у Националном архиву Алжира

Национални архив Алжира и Амбасада Р. Србије у Алжиру организују комемаоративни скуп посвећен Стевану Лабудовићу, српском сниматељу и учеснику алжирске револуције. Скуп ће се одржати 7. децембра 2017.г. у Националном архиву Алжира са почетком у 14ч.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова