| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Недеља - четвртак: 9:00 – 16:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 11:00 часова

Празници

Адреса
42, Rue des Frères Benali Abdellah (ex Parmentier)

B.P.366, HYDRA
AЛЖИР
AЛЖИР

Телефон:  Локација/Мапа
Телефон: + 21321 / 69-27-04 Конзуларна надлежност
Телефон: + 21321 / 69-23-26 Почасни конзули
Факс:        + 21321 / 69-34-72  
E-mail: ambasada@ambserbie-alger.com  

 

 

 


 
 
 
Србија – Алжир / споразум о избегавању двоструког опорезивања

У Алжиру је 15.10.2018.г. одржана друга рунда преговора о закључивању споразума о избегавању двоструког опорезивања између РС и Алжира. Том приликом делегације министарстава финансија две земље усагласиле су текст споразума, који је потом и парафиран.


Посета компанији N`Gaous

Амб. Јанковић је посетио 4.10.2018. производне погоне алжирске компаније N`Gaous у граду Кемис ел-Хечна (провинција Бумердес) где је са г. Али Латефом, председником управног одбора, и г. Бенмесаи Кемисијем, генералним директором компаније, разговарао о могућностима пословне сарадње са Србијом.

 


Сарадња са Condor Electronics, сусрет амб. Јанковића са г. А. Бенхамадијем

 

Амб. Јанковић је 26. септембра о.г. посетио Бурђ Бу Арeриђ где је разговарао са Абдерахманом Бенхамадијем, председником управног одбора групације Benhamadi. У пратњи г. Бенхамадија, амб. Јанковић је обишао производне линије два предузећа која послују у оквиру групације Benhamadi - Condor Electronics, који је и водећи алжирски произвођач електронских уређаја и беле технике, као и предузеће Gerbior, које производи тестенине. Имајући у виду изузетно добре и пријатељске односе Србије и Алжира, као и бројне потенцијале и погодности за сарадњу, у срдачном и отвореном разговору г. Бенхамади и амб. Јанковић су оценили да треба ојачати активности на повезивању привредних субјеката две земље. У том смислу разговарали су и о конкретним пројектима сарадње и повезивања алжирског Condor-а са српским партнерима како у области електронике и беле технике, тако и у аутоиндустрији (аутомобилске гуме) и др. Амб. Јанковић је честитао г. Бенхамадију на успесима које његова компанија постиже како на алжирском тако и на међународном тржишту и захвалио се на изузетном гостопримству и организацији посете седишту групације и погонима Condor Electronics и Gerbior. Г. Бенхамади је са задовољством прихватио позив амб. Јанковића да посети Србију и том приликом се сусретне са представницима релевантних српских компанија.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова