| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Недеља - четвртак: 9:00 – 16:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 11:00 часова

Празници

Адреса
42, Rue des Frères Benali Abdellah (ex Parmentier)

B.P.366, HYDRA
AЛЖИР
AЛЖИР

Телефон:  Локација/Мапа
Телефон: + 21321 / 69-27-04 Конзуларна надлежност
Телефон: + 21321 / 69-23-26 Почасни конзули
Факс:        + 21321 / 69-34-72  
E-mail: ambasada@ambserbie-alger.com  

 

 

 


 
 
 
Посета алжирској државној телевизији

Амбасадор Јанковић посетио је 26. новембра 2018.г. алжирску државну телевизију – ЕРТА где је разговарао са г. Туфиком Келадијем, генералним директором ЕРТА. У срдачном и отвoреном разговору размотрене су могућности за сарадњу Србије и Алжира на медијском плану.


IN MEMORIAM Стеван Лабудовић (1926-2017)

Дана, 25. новембра 2018.г. навршава се годину дана од смрти Стевана Лабудовића, доајена југословенског и српског филмског сниматељства и учесника алжирске револуције. За Филмске новости из Београда, направио је бројне филмске записе и фотографије, које се данас налазе у филмским кинотекама и фото збиркама. Међу великане филмске уметности уврстио га је његов филмски и револуционарни рад током алжирске револуције. У Алжиру је боравио три и по године, где је направио мноштво филмских репортажа и фотографија, које су обишле цео свет, чиме је допринео да остатак света сазна истину о борби ослободилачког, антиколонијалног покрета алжирског народа. Његова камера, оригинални филмови и фотографије изложени су у ратној збирци Историјског музеја у Алжиру, у сали великана, и у Војном музеју. Током свог рада са АЛН-ом, у периоду 1959–1962, Лабудовић је снимио 83 километара филмске траке и 274 фотографије. За немерљив допринос и доказане заслуге за победу револуције, добитник је најзначајних војних и државних одликовања НДР Алжира. У мају, 2012. године председник Алжира, Њ.Е. г. Абделазиз Бутефлика, одликовао га је орденом за националне заслуге. Поводом државног празника Републике Србије Сретења, 2017. године, председник Републике Србије Њ.Е. г. Томислав Николић, одликовао га је сребрном медаљом за заслуге у култури и јавним делатностима. И као пензионер, Стеван Лабудовић је неуморно наставио своја истраживања, као што је фотографисање Српског војничког гробља из Првог светског рата у Алжиру. Био је и један од оснивача Друштва пријатеља Алжира у Србији.


Комеморација поводом Дана примирја у Првом светском рату

На Српско м војничком гробљу у општини Дели Ибрахим у Алжиру 11. новембра 2018.г. одата је пошта и положени су венци у спомен палим херојима у Првом светском рату. Церемонији су присуствовали представници алжирских власти (министарство вера, вилаја Алжир, општина Дели Ибрахим), амбасадори и војни изасланици из више од 30 земаља, као и верски великодостојници и наши грађани који живе и раде у Алжиру. У пригодном говору амбaсадор Александар Јанковић је подсетио на историјат Српског војничког гробља у Алжиру, као и на огромне жртве које је Србија поднела током Првог светског рата дајући велики допринос победи савезника.

  

  


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова